Prázdné školní budovy mají nové nájemce

Budovy, které se uvolnily po sestěhování základních škol Dědina a J. A. Komenského, zůstanou podle slibu, který dali zastupitelé, využité ke vzdělávání. Městská část na základě výběrového řízení obě budovy pronajala soukromým školám.

V objektu školní budovy Vlastina bude provozovat mezinárodní školu společnost Czech British School, která s městkou částí uzavřela nájemní smlouvu na 15 let. Ve smlouvě se zároveň zavázala poskytnout 25 stipendijních míst pro nadané děti z Prahy 6, které by byly vybrány městskou částí. Nový nájemce zároveň přislíbil, že hřiště a sportoviště, které je součástí areálu školy, zůstane i nadále ve volných hodinách zdarma k dispozici veřejnosti.
 
 Vítězem výběrového řízení na pronájem bývalé základní školy na Bělohorské se stala Střední pedagogická škola s. r. o., která na Břevnov přestěhuje soukromou školu se zaměřením na tělovýchovu a sport. Než však k tomu dojde, nájemce provede na své náklady stavební úpravy, které by měly trvat do konce tohoto roku.
 
 O sestěhování žáků do škol Dědina a J. A. Komenského rozhodli zastupitelé v červnu kvůli neekonomickému provozu ve dvou budovách. Školákům z budovy na Vlastině městská část vyjednala u dopravního podniku, že od prvního školního dne budou autobusy linek 108, 179 a 225 zastavovat také ve stanici Divoká Šárka v Libocké ulici, aby na cestě do školy nemuseli přecházet rušnou Evropskou ulici.