Starosta Bayreuthu navštívil Prahu 6

náhled souboruMěstská část navazuje přátelství se sousedním Německem. V srpnu přijal pozvání k návštěvě Prahy 6 vrchní starosta bavorského města Bayreuth Michael Hohl spolu s vrchním radou Kurtem Seeserem, který má v referátu partnerské vztahy, a Ralphem Langem, referentem pro kulturu a turismus. 

Německý Bayreuth by tak mohl být prvním partnerským městem v německy hovořící zemi. Starosta Tomáš Chalupa je přesvědčen, že nové kontakty by mohly být přínosem pro výměnné pobyty žáků jazykových a sportovních škol. Oba starostové našli společná témata v oblastech bezpečnosti, kultury nebo antisprejerovém programu. "Návštěva hostů z Bayreuthu přispěla k prvnímu kroku navázání užitečné oboustranně výhodné spolupráce s německou oblastí," komentoval návštěvu starosta Chalupa.

Městská část Praha 6 má již partnerské vztahy s francouzským městem Drancy, anglickým Bridgwaterem a Roncegnem Terme v Itálii.

Němečtí hosté absolvovali dvouhodinovou projížďku po Praze 6 spojenou s návštěvou ZŠ v Bílá, kostela sv. Matěje a Loosovy vily. Na závěr jednodenní návštěvy byli hosté přijati převorem P. Prokopem Siostrzonkem v Břevnovské klášteře.