V domě Nová Ořechovka jsou ještě volná místa

Na stavbě bytového domu "Nová Ořechovka", určeného pro bydlení starším občanům Prahy 6, probíhají poslední práce. Kolaudace domu bude v září a první nájemníci se začnou stěhovat do nových bytů v říjnu.

Během prázdnin radnice uzavřela první kolo přihlášek podle podmínek stanovených městkou částí. "V současné době provádíme vyhodnocení přihlášených uchazečů," uvedl radní Jan Holický s tím, že podle předběžných odhadů nebudou všechny byty naplněny. "Po prvním kole bude dům obsazen pravděpodobně ze třech čtvrtin. V září vyhlásíme další kolo výběrového řízení na pronájem bytů," dodal Holický. Podmínky a formuláře budou k dispozici v informačních kancelářích, na úřední desce a webových stránkách radnice.
 
 Třiapadesát malometrážních bytů velikosti 1+kk a 2+kk je určeno pro jednotlivce i páry, kteří jsou dlouhodobě občany Prahy 6 a je jim nad 65 let. Budoucí nájemci se podle podmínek radnice zaváží vrátit dosud užívaný byt majiteli.
 
 Nájemné v domě bude kopírovat deregulovaný nájem navýšený o 20%, vzhledem v nadstandardním charakteru bydlení. Investorem domu je městská část, kterou výstavba přišla přibližně na sto milionů korun.
  
 
 Do nových kuchyní se stěhuje vybavení.