V soukromých jeslích budou i dotovaná místa

V bývalých obecních jeslích v Šantrochově ulici na Petřinách bude soukromá školka a jesle s oddělením pro děti mladší tří let. Výběrové řízení na pronájem jeslí vyhrála Silvie Brouková, provozovatelka mezinárodních jeslí a školky Tetty.

"Školka Tetty měla dobrý projekt a má i dobré reference. Navíc nabídla spolupráci s městskou částí a z ekonomického pohledu se jednalo o nejvýhodnější nabídku pro městskou část," komentoval výběr nového nájemce radní Jan Holický. Školka Tetty funguje již několik let na Hanspaulce, na Petřinách bude její druhá pobočka.
 
 Podle rámcové dohody s novým nájemcem, kterou městská část momentálně připravuje, budou v oddělení jeslí vyhrazena dotovaná místa pro vybrané rodiče, kteří budou platit výrazně nižší měsíční poplatek než je ve školce běžný. "Na docházku dětí do tohoto soukromého zařízení se také vztahuje příspěvek na péči pro děti do tří let, který radnice poskytuje pracujícím rodičům s nízkými příjmy," uvedl radní Jan Holický. Rodiče mohou žádat o finanční podporu Odbor sociálních věcí.
 
 "Provoz školky a jeslí by měl být zahájen začátkem roku 2008, protože počítáme s úpravou objektu," uvedla Silvie Brouková. Zařízení bude mít kapacitu mezi 50 a 60 místy a přijímat bude děti od 18 měsíců do šesti let. Běžný měsíční poplatek za celodenní péči v této mezinárodní školce s výukou angličtiny se pohybuje od 12 do 18 tisíc korun za měsíc. Školka však připraví také program s výrazně nižším poplatkem.