Domov vydal loupežnickou hru Babinský

Domov sv. Karla Boromejského v Praze ­ Řepích vydal vlastní hru "Babinský". Domov si slavného českého loupežníka "vypůjčil" jako hlavní postavu ke zhotovení zábavné společenské hry pro celou rodinu.

Touto odlehčenou formou by chtěl oslovit veřejnost a seznámit jí se svým posláním, kterým je poskytování péče starým a nemocným lidem.

Zakoupením hry se můžete nejen potěšit hrou, ale také podpořit veřejnou sbírku, která byla vyhlášena na podporu činnosti Domova. Stolní hra "Babinský" je v prodeji za 385 korun.

A proč právě Babinský? V roce 1821 byl po dvacetiletém vězení loupežník Václav Babinský propuštěn v pětašedesáti letech na svobodu. Měl silné náboženské cítění, a tak se ho ujaly sestry boromejky a poskytly mu místo zahradníka poblíž ženské věznice v Řepích. Babinský často navštěvoval pražské hostince. Vyprávěl historky ze svého loupežnického života a mezi lidmi byl oblíben. Stěžoval si na špatné poměry a lamentoval, že doba je zlá a člověk se bojí po setmění vyjít na ulici, aby ho někdo neoloupil. Trápilo ho také, že z ústavní zahrady, kterou měl na starosti, mu kdosi kradl ovoce. Nejslavnější český loupežník zemřel 1. srpna 1879 ve věku třiaosmdesáti let. Je pochován v Praze ­ Řepích.

Další informace o hře a její distribuci naleznete na www.domovrepy.cz nebo na tel. čísle 235 301 238.