Hala hostila mladé atlety

V prosinci uspořádal v nafukovací hale na Strahově atletický oddíl USK Praha ve spolupráci se ZŠ Petřiny-jih již 32. ročník Vánoční haly žactva v atletice. O zajímavostech z klání mladých atletů jsme hovořili s ředitelem závodů Janem Rudou.

Byl jste spokojen s průběhem a výkony při 32. ročníku Vánoční haly žactva?

Letošní ročník se vydařil. V předvánočním čase přijelo na Strahov více než 250 atletů z celé republiky, a to znamená, že je mezi mládeží o atletiku zájem. Samozřejmě mne vedle výkonů české rekordmanky, výškařky Magdaleny Nové potěšily i výkony a výsledky mladých atletů USK Praha, mimo jiné žáků ze sportovní školy ZŠ Petřiny-jih Dominika Dvořáka (dálka), Aleny Galertové (60 m překážky), Štěpána Cysaře (60 m) Jana Alferyho (tyč) a dalších.

Váš atletický oddíl spolupracuje se ZŠ Petřiny­jih. Jak spolupráce probíhá?

Naše spolupráce je dlouholetá a úspěšná. Při škole fungují sportovní třídy se zaměřením na atletiku, které navštěvuje přes 60 dětí od 6. do 9. třídy, nejen z Prahy 6. Žáci těchto tříd jsou členy našeho atletického oddílu, za který závodí. Ve sportovních třídách mají žáci více hodin tělocviku a v odpoledních hodinách sportovní přípravu. Jde o optimální propojení vzdělávacího procesu a sportovní přípravy žáků. Naše heslo je Tyršovo: "Ve zdravém těle, zdravý duch".

Pokud rodiče takto chtěli spojit dětem sport a školu , kde se mohou dozvědět více?

Na internetových stránkách školy www.petriny-jih.cz nebo na stránkách našeho oddílu www.uskatletika.cz, případně se telefonicky informovat. Každopádně zveme všechny zájemce 23. dubna na talentové zkoušky, které se uskuteční na hřišti školy. Přijít mohou opravdu všichni, kteří rádi sportují a líbí se jim královna sportu atletika.