Krásný vánoční čas pobavil, potěšil a je pryč

Rybova Mše v Bráně, Veteráni v Dejvicích, Dejvické vánoční stanování

Veteráni v Dejvicích

Mezi novinky předvánočního programu patřil 1. ročník Mikulášské jízdy veteránů. Několik desítek nablýskaných historických vozů světových značek shromážděných na Dejvické třídě bylo lákadlem pro kluky i muže všech generací. Auta se pak vydala na spanilou jízdu po Evropské k centru Šestka. Mikulášskou jízdu uspořádala Autosekce, společenství zájemců o auto-moto veterány, starou techniku, jejich modely a literaturu, a muzeum Veterán Car Štangl. V muzeu na Sibiřském náměstí probíhaly celé odpoledne prohlídky spojené s odborným výkladem a promítáním motoristických filmů.

Dejvické vánoční stanování

Vánoční stanování bylo i letos plné malých i velkých hvězd. Mezi nejmilejší patřila vystoupení dětí ze základních a mateřských škol, například folklorního souboru Musica Danza z Dědiny, Dejvické píš»alky, Sedmihlásku z Červeného vrchu nebo hraná představení dětí z mateřských škol. Děti na oplátku naplnily hlediště při odpoledních divadelních představení divadel Šus a jejich červené karkulky, Studna nebo Minotaurus.

Večerní koncerty pak přinášely tu správnou předvánoční atmosféru zpíváním koled a vánočních melodií, a» už od Jitky Zelenkové, Evy Pilarové nebo dua Kamélie. Koncert se skvělou a zábavnou atmosférou vytvořili i Ivan Mládek, skupina YoYo Band, písničkáři Burian či Jana Koubková nebo exoticky působící zpěvačka Jana Uriel Kratochvílová.

Foto: Ivo Vacík