Na Vypichu roste obchodní centrum

V závěru loňského roku byly u křižovatky na Vypichu zahájeny práce na výstavbě Komerčního centra Vypich. O zahájení stavby informovala prostřednictvím tiskové zprávy společnost Metrostav, která stavbu provádí:

"Investoři, kterými jsou společnosti InterCora, spol. s r. o. a PROSS Vypich, a. s., chtějí do prosince roku 2009 vybudovat nový obchodní dům Kaufland, ale také šest tisíc čtverečních metrů ploch pro služby a kanceláře, ke kterým připojí parkoviště pro zhruba 400 aut.

Komerční centrum Vypich budou tvořit dva samostatné objekty o celkové užitné ploše 12 000 m2 a od stávající zástavby je oddělí přibližně třicet metrů široký pás zeleně s protihlukovou stěnou. Ve spolupráci s radnicí Prahy 6 bude také obnovena část poutní cesty z Lorety do Hájku, která prochází v blízkosti budoucího komplexu.

V rámci projektu bude pod Bělohorskou ulicí vybudován rovněž podchod, který komerční centrum propojí s předpolím obory Hvězda a v těsném sousedství obou budov vyroste nový park.

Právě práce na Bělohorské ulici považují stavbaři Metrostavu, který je generálním dodavatelem stavby, za nejsložitější fázi výstavby. V rámci celkové rekonstrukce téměř půlkilometrového úseku této rušné komunikace bude totiž nutné za plného provozu přeložit množství stávajících sítí, a kromě již zmíněného podchodu vybudovat i nové autobusové pruhy a zastávky pro tramvaje. Nového trakčního a kabelového vedení se díky projektu dočká také zdejší tramvajová tra» a vybudována bude nová trafostanice, která posílí distribuční soustavu v lokalitě Vypich."