Poprvé na Marjánce

Na druhý svátek vánoční uspořádal Spolek břevnovských živnostníků v novém společenském sále Na Marjánce v Bělohorské ulici Svatoštěpánskou taneční zábavu "Poprvé na Marjánce".

Každý host obdržel před Marjánkou "hřejivou hubičku paní hraběnky", což byl horký míchaný nápoj dle staré originální receptury skutečné hraběnky. Večer zahájili zástupci Spolku s potěšením nad tím, že Břevnov má opět po několika desetiletích své společenské místo, kde se budou lidé scházet, dobře bavit a pořádat společenské a kulturní akce jako naši předci v dřívějších dobách. Všem hostům popřál osobně do budoucna vše dobré převor P. Siostrzonek. K tanci hrál orchestr Gambit, večer zahájilo předtančení ve standardních tancích na skladby Bedřicha Smetany.

Během večera předvedli akrobatickou gymnastiku mistryně Evropy v této disciplíně a o půlnoci se hosté dočkali i slibované Krásy bez závoje. Taneční parket byl až do ranních hodin zcela plný a všichni hosté se skvěle bavili. Kapacita sálu (200 míst) zdaleka nestačila uspokojit zájem veřejnosti, vstupenky byly vyprodány během dvou týdnů.