Atleti z Aritmy dostali dárek – novou dráhu

Atleti ze sportovního klubu Aritma mají novou atletickou rovinku s doskočištěm pro skok daleký. Dárek dostali ke stým narozeninám Aritmy, které se konaly druhý zářijový víkend.

„Dráhu jsme postavili během prázdninových měsíců. Vznikla díky grantu magistrátu hlavního města, který nám na ní přidal jeden a půl milionu,“ řekl ředitel SK Aritma Ivan Čížek s tím, že momentálně je výstavbě i nová fotbalová tribuna, kterou rovněž financuje hlavní město.



Vyzkoušet si novou dráhu mohla také veřejnost, neboť pro ni byla tento den otevřena všechna sportoviště. Návštěvníků se díky pěknému počasí sešlo téměř dva tisíce. Na tenisových kurtech se konal turnaj v minitenisu pro děti ročníku 2000 a mladší, 24 párů se utkalo v turnaji čtyřhry. Největší zájem byl pak o měření rychlosti servisu. Rekordem, který na kurtech Aritmy předvedl jeden z hráčů, bylo podání o rychlosti 183 km/h.

Bohatý sportovní program probíhal na všech našich sportovištích. V hale se celý den konal basketbalový turnaj minižákyň, na který se sjelo 16 týmů z celé republiky. Přestávky vyplnilo cvičení odboru sport pro všechny od předškoláků, přes ženy až po seniorky.

Na fotbalovém hřišti probíhal nábor budoucích fotbalistů, fotbalové turnaje a nakonec zápas mezi trenéry a starou gardou. Volejbalisté uspořádali turnaj smíšených družstev. Ti nejmenší návštěvníci se mohli vyřádit na skákacím hradu a v dovednostních disciplínách.


Vítězové soutěže v minitenisu pořádané v rámci oslav.