Bluesová scéna se představí na festivalu

První ročník hudebního festivalu Bluesix aneb Blues v Kaštanu nabídne sedm koncertů, na kterých vystoupí čelní představitelé české i zahraniční nejen bluesové scény.

Diváci budou moci navštívit koncert Jana Spáleného a jeho ASPM, skupiny Energit kytaristy Luboše Andršta, tria polského kytaristy Apostolise Anthimose, jehož lidé znají ze skupiny SBB, a další.
 
 Koncerty se uskuteční od pondělí 13. do soboty 18. října, prvním bude vystoupení Jana Spáleného a ASPM. Další den následuje dvojkoncert skupin Plum Jam a Electric Blue, na třetím se představí Tonny Blues Band s afroamerickou zpěvačkou původem z Philadelphie Juwanou Jenkinsovou.
 
 Ve čtvrtek je na programu koncert Apostolis Anthimos Tria, v pátek pak dvojkoncert ostravského písničkáře vycházejícího z blues Pepy Streichela a Justina Lavashe. Lavash je londýnský rodák, který žije poslední čtyři roky v Praze a v jehož stylu se podle pořadatelů snoubí jazz, blues, folk, šanson, soul i gospel. Přehlídku zakončí sobotní koncert Energitu s Lubošem Andrštem. Organizátorem přehlídky je sdružení pro podporu kulturních aktivit Unijazz.