Opravují se další ulice

Vlastina: konec kočičích hlav

Dlažební kostky ve Vlastině ulici, které dělaly rámus při průjezdech linkových autobusů, nahradí živičná konstrukce. Chodníky budou ze zámkové dlažby. Opravu komunikace za 47 milionů korun financuje prostřednictvím TSK magistrát. Akce je rozdělena do několika etap a začíná na začátku října v úseku Nová Šárka – Hodčina (do konce roku), poté se bude pokračovat od března přibližně dva měsíce. „Letos zůstane zachován průjezd křižovatkou Vlastina – U Silnice a firma INPROS bude končit u křižovatky s ul. Ke Džbánu. Příští rok bude opravena křižovatka s ul. U Silnice a Nová Šárka a dokončena oprava chodníků,“ informoval mluvčí TSK Tomáš Mrázek.
 
 V Dejvicích pokračuje intenzivní rekonstrukce Terronské ulice a to v úseku od nám. Svobody po Verdunskou do 26. října. Od 29. 10. do 30. 11. budou práce pokračovat v úseku Verdunská Rooseveltova. Také tuto opravu financuje hlavní město.
 
 Z Vypichu na Petřiny objezdem
 
 Komplikovaný bude pro řidiče od října do 10. listopadu průjezd přes Vypich, směr od křižovatky na Petřiny bude uzavřen a auta se budou smět Ankarskou pohybovat pouze jednosměrně k Vypichu. Pro průjezd na Petřiny se bude používat ulice na Vypichu, do které je jinak vjezd povolen pouze k dopravní obsluze. Auta jedoucí od Motola nebo z Bílé hory se na Petřiny dostanou tak, že udělají odbočku z Bělohorské a do ulice Tomanova, kde se na parkovišti otočí, vrátí, a pak budou moci odbočit na Petřiny. Dopravní omezení je způsobeno výstavbou odbočovacího pruhu z Petřin na Bílou Horu.
 
 Chodníkový program v Praze 6 pokračuje opravou chodníků přilehlých k náměstí Kafkova – Wüchterlova. Nová vozovka a chodník se připravuje v ulici U Vojtěšky podél břevnovského hřbitova. Do další etapy se dostávají ulice Liborova, Závěrka a 4. ulice na Bateriích.