Ozvěny Anti-fetfestu v Semaforu

Více než tisícovka školáků z dvanácti základních škol z Prahy 6 se vystřídala během dvou dnů v hledišti divadla Semafor na improvizované přehlídce amatérských filmů, které natočili jejich spolužáci. Akce s názvem Ozvěny Anti-fetfestu byla ohlédnutím za úspěšnou účastí v soutěži, jejímž úkolem bylo natočení patnáctiminutového snímku o závislostech.

Školáci v rámci Týdne zdravé šestky zhlédli v Semaforu nejlepší snímky soutěže, která se uskutečnila v květnu. Z patnácti přihlášených snímků bylo sedm od dětí ze škol z Prahy 6. Promítaly se tři vítězné snímky z oblastního šestkového kola soutěže. To byly práce ze ZŠ Pod Marjánkou s názvem ZjednoDUŠEně (3. místo), snímek ZŠ Hanspaulka Máš na výběr (2. místo) a snímek Modrý slon vítězů, studentů Františka Háby, Davida Jánského a Wiléma Heidy z 9. B a 9. C ZŠ Pod Marjánkou. Ti se umístili na druhém místě v celopražském finále a odnesli si také cenu diváků, kteří hlasovali na internetových stránkách festivalu.
 
 V přehlídce nechyběl vítězný snímek celopražského finále, který natočili studenti ZŠ z Prahy 12 a film z třetího místa od studentů z gymnázia v Praze 9.
 
 Cílem celého festivalu bylo umožnit dětem prezentovat vlastní pohled a názory na problémy s nejrůznějšími závislostmi. O ně se pak mohli mladí tvůrci podělit v Semaforu se svými vrstevníky.
 
 Soutěž s trochu pozměněným tématem se bude vyhlašovat i v příštím roce. Bližší informace získají žáci a studenti od prosince tohoto roku přímo ve svých školách nebo na www.antifest.cz, kde je zároveň možné zhlédnout všechny letošní snímky.