Pro název náměstí lidé navrhovali U Tří koní

Náměstíčko mezi ulicemi Wüchterlova – Kafkova získalo Cenu poroty nadace ABF v rámci soutěže stavba roku, kterou nadace každoročně organizuje. Porota tak ohodnotila cenou „vytvoření přívětivého obytného městského prostoru“. Brzy dostane i svůj název.

Radnice by brzy ráda změnila krkolomný název náměstí. Shromáždila od občanů na dvě stovky návrhů na nové pojmenování odpočinkového prostoru, který vznikl před rokem v Dejvicích. Nad podzemními garážemi jej kromě stromů a laviček zdobí tři bronzové sochy koní a fontánky. Proto také největší množství nápadů znělo U Tří koní, U koníčků, Koňský brod, Koňský rynek, Koňské, Vodní nebo jenom prostě Náměstíčko, Starodejvické náměstí nebo Plácek.
 
 Objevily se i návrhy na pojmenování prostoru po některé z významných českých osobností například Olze Havlové, prof. Václavu Černém, literárním vědci a spisovateli, který žil v Dejvicích. Někteří si zřejmě spletli jméno ulice Wuchterlova, pojmenované po legionáři Josefu B. Wüchterlovi s vědcem a vynálezcem kontaktních čoček prof.Ottou Wichterlem, po kterém chtěli pojmenovat i náměstíčko. Lidé si při hledání nového názvu vzpomněli i na zesnulé umělce Vlastu Buriana, Karla Černocha, Zuzanu Navarovou, Karla Zicha nebo politika Pavla Tigrida. Objevily se pro název i jména žijících osobností, například Magdaleny Kožené nebo Miloše Formana.
 
 Navrženými nápady se nyní bude zabývat místopisná komise radnice. „Jednoduché vybírání to nebude,“ podotkl starosta Tomáš Chalupa, který je zároveň předsedou této komise. Ten zároveň informoval o tom, že nedojde ke změně názvu přilehlých ulic. „Jde čistě jen o pojmenování nově vzniklého náměstí, které dříve bylo parkovištěm,“ řekl starosta. Poté, co Praha 6 bude mít v názvu jasno, poputuje návrh na magistrát hlavního města, kde jej musejí posvětit pražští radní.