Provoz letiště na krátko převezme vedlejší dráha, létat se ale bude jen ve dne

Správa Letiště Praha před zimou připravuje pravidelnou údržbu dráhového systému. V době, kdy bude na přechodnou dobu uzavřena hlavní dráha, bude na vedlejší dráze zastaven noční provoz.

Hlavní dráha RWY 06/24 se pro letadla uzavře od 20. do 31. října a veškerý provoz se přesune na vedlejší. Podzimní úprava se provádí každoročně před zimní sezónou. „Opravy drah trvají jen nezbytně krátkou dobu. Plánování uzávěry hlavní dráhy jsme optimalizovali, abychom co nejvíce snížili dopad na osídlené oblasti v blízkosti vedlejší dráhy,“ uvedl Dalibor Šťáhlavský, výkonný ředitel Správy Letiště Praha.
 
 Podle dohody o trvalé noční provozní výluce na vedlejší dráze, kterou již dříve uzavřelo letiště s Prahou 6 a dalšími městskými částmi a okolními obcemi, nebude od 20. do 31. října v noci od půlnoci do páté hodiny ranní naplánován jediný let a letiště bude uzavřeno. Výjimku budou tvořit pouze lety v nouzi a lety zpožděné, plánované na dobu před půlnocí. Jestliže se let plánovaný před půlnocí zpozdí tak, že nestačí odletět nebo přiletět do 01 hodiny, posune se až na ráno po páté hodině.
 
 Termíny oprav dráhového systému:
 
 Od 8. 9. do 19. 10.
 opravy na vedlejší dráze RWY 13/31.
 
 Od 20. 10. do 31.10.
 opravy na hlavní dráze RWY 06/24
 provoz převedený na vedlejší dráhu.