Volby do Senátu se uskuteční ve dnech 17. a 18. října

ve volebním obvodu č. 27. pátek 17. 10. od 14 do 22 hod. a sobota 18. 10. od 8 do 14 hod.

- Tento volební obvod zahrnuje pouze část území městské části Praha 6, a to Bubeneč, Hradčany, Střešovice a Sedlec. Dochází tedy k situaci, že na hranici volebního obvodu volí pouze jedna část ulice. Je to například ulice Dejvická, Jaselská, Bubenečská nebo Jugoslávských Partyzánů, které leží na hranici Bubenče (kde se volí) a Dejvic (nevolí se).

- Ostatní části Prahy 6 volí senátora až na podzim 2010.

- Sídlem volebního obvodu, který v Praze 6 zahrnuje celkem 24 volebních okrsků, je Praha 1. To bude také uvedeno na sadě hlasovacích lístků, které voliči obdrží domů 3 dny před volbami.

- Pro případné 2. kolo, které by se konalo za týden ve stejném místě a čase, dostanou voliči hlasovací lístky až ve volební místnosti. V obálce společně s hlasovacími lístky bude vložen lístek s číslem a a adresou volební místnosti.

Volebními místnostmi jsou:

- Do Písecké brány směřují voliči, jejichž volební místnost byla v předchozích volbách v budově společnosti Škoda v ul. M. Horákové. Volební místnost Písecká brána byla určena jako náhradní vzhledem k rekonstrukci.

- Voleb se mohou zúčastnit občané, kteří dosáhli věku 18 let. Volič, který dosáhne 18 let v období mezi 1. a 2. kolem voleb, může ve druhém kole volit (do soboty 25. 10).

- Kompletní informace včetně seznamu volebních místností, ulic a čísel volebních okrsků jsou na www.praha6.cz. Informace poskytuje Kontaktní centrum radnice na tel. 220 189 111.


Kandidáti do Senátu s vylosovanými čísly

1. KDU–ČSL
MUDr. Pavel Klener, DrSc. – 71 let, lékař – vysokoškolský profesor, bývalý ředitel Ústavu hematologie a krevní transfůze

2. Strana zelených
Michael Kocáb – 54 let, hudební skladatel

3. SOS (Strana občanské sebeobrany)
Ing. Bohumil Vejtasa – 58 let, poradce

4. ČSSD
MUDr. Haindlová – 53 let, dětská alergoložka

5. Věci veřejné
MUDr. Martin Jan Stránký – 51 let, lékař a vydavatel

6. KSČM
Dagmar Gušlbauerová – 55 let, odborný referent, zastupitelka Prahy 6

7. ODS
MUDr. Zdeněk Schwarz – 45 let, ředitel záchranné služby hl. m. Prahy

8. Strana zdravého rozumu a ČSNS
Mgr. Petr Hanning – 62 let, hudebník a producent

9. US–DEU
Martin Mejstřík – 46 let, senátor, politik

Více informací ZDE