„Budu jako Šebrle!“, věřili si mladí závodníci i rodiče

Heslo akce přilákalo malé atlety a jejich rodiče v polovině října na Stadion Mládeže na Kotlářce, kde se uskutečnil atletický pětiboj dětí s rodiči.

Akce se konala již počtvrté, a protože atletické víceboje a sportovní soutěže určené celým rodinám jsou pro toto středisko charakteristické, měla opět hojnou účast a skvěle připravené zázemí.

Na startu se sešly rodinné týmy složené vždy z dítěte narozeného v letech 1995-2004 a jednoho rodiče. Soutěžilo se v následujících disciplínách: 60m překážek, skok daleký, sprint na 60m, hod plným míčem a závěrečné štafetě na 2x400m. Závody probíhaly ve velmi bouřlivé a vzrušené atmosféře, kdy fanoušci a rodinní příslušníci hecovali své kamarády a příbuzné a rodiče se navzájem povzbuzovali se svými dětmi. Úspěšnost 33 soutěžních dvojic, z nich každá měla velkou snahu vyhrát, byla hodnocena zkušenými rozhodčími pomocí bodového systému.

Po vypjaté a napínavé bitvě se vítězi v modré skupině stali Lojkáskovi – Anička s tatínkem Petrem, v červené skupině pak otec a syn – Honzové Jiráskovi. Vítězné dvojice byly v závěru dne po zásluze oceněny, nicméně sportovní duch praví, že borcem je každý, kdo se zúčastní. Nejmladší atletkou byla v sobotu Terezka Votinská narozená v roce 2004.

Atletický pětiboj „Budu jako Šebrle“ se i letos vydařil. Nemalou měrou k úspěchu této, ale i jiných akcí pořádaných na stadionu Kotlářky, přispívá malebné prostředí v klidné části Dejvic s širokou nabídkou sportovních a tělovýchovných aktivit, ale rovněž skvělá příprava, která je dílem pořadatelů, v daném případě zaměstnanců pražského Domu dětí a mládeže.

Závěrečné štafety rodinného atletického pětiboje na Kotlářce byly adrenalinovým zážitkem i pro diváky. Fandilo se jako o život.