Strážníci kontrolovali hřiště

Dvacet dětských hřišť a jejich okolí v Praze 6 zkontrolovali strážníci. Hledali jehly a injekční stříkačky, všechna místa byla nakonec v pořádku.

„Jsme rádi, že v našem obvodu nebyl nalezen žádný předmět, který by ohrozil zdraví dětí,“ uvedla zástupkyně obvodního ředitele Městské policie v Praze 6 Michaela Roháčková s tím, že strážníci okrskáři kromě větších akcí provádějí pravidelné namátkové kontroly hřišť a problematických míst během své běžné hlídkové činnosti. Vlastní větší cílené kontroly na nebezpečné zbytky po narkomanech pořádá šestková městská policie na jaře a na podzim. „Letos nebyl ani při jedné z nich nalezen žádný závadový předmět. Musím konstatovat, že se u nás oproti době, než kontroly začaly být pravidlem, situace velmi zlepšila,“ poznamenala Roháčková.

Podzimní celopražské akce se z Prahy 6 zúčastnili dva strážníci spolu se strážníkem s odboru prevence. Mezi jedno z nejproblematičtějších míst v Praze 6 patří podle Roháčkové okolí školy Marjánka. „Od počátku školního roku zde strážníci dohlížejí i v odpoledních hodinách,“ podotkla.

Pomoci mohou i sami občané. Pokud použitou injekční jehlu či stříkačku naleznou, mohou zavolat na linku tísňového volání 156, nebo na služebnu Obvodního ředitelství Prahy 6 na telefon: 224 312 359, 224 312 360, kde je nepřetržitá stálá služba.

Kontroly se v městských částech uskutečnily v rámci celopražské bezpečnostní akce, které se konají několikrát do roka. Strážníci v celé metropoli vyčistili 244 lokalit a nalezli 142 injekčních stříkaček a 111 jehel po narkomanech.