Malí stepaři z Karamelky jsou vícemistry republiky

náhled souboruTaneční soubor Caramelka z Prahy 6 se z Mistrovství České republiky v country tancích vrátil se stříbrnou medailí.

Soutěže se soubor zúčastnil poprvé a jel takříkajíc spíše na zkušenou. O to větší byla radost, když obsadil 2. místo. Nutno však podotknout, že Caramelka není žádný začátečník. Dětská část souboru vnikla v roce 1999 jako experiment pro děti ve věku 4-6 let. Dnešním tanečníkům je převážně mezi 13-16 lety a do jejich repertoáru patří kromě country tanců hlavně americký clogging (druh stepu). Mladí tanečníci trénují 3x týdně, výjimkou nejsou ani víkendová soustředění a jejich úspěchy se stávají krůček po krůčku významnější. Na jaře potěšili malé i velké diváky na Slavnostech Na Štrozoku. Desítky dětí pobavili vystoupením, ale i výukou tanců při příležitosti oslav dětského dne Na Petynce.

Děti ze souboru Caramelka obstojí i při nejprestižnějších akcích. Mládí a nadšení tanečníků, vysoká technická úroveň a precizní choreografie dávají dohromady opravdu silný zážitek. O vysoké kvalitě vypovídá i účinkování v televizním pořadu TV Nova „Chceme žít s vámi“ – charitativní akce pro postižené děti v O2 aréně. V Praze 6 se veřejnosti Caramelka představí v rámci prosincového programu Vánoc Prahy 6 ve stanu na Vítězném náměstí.