Rekonstrukce školek zvyšují jejich kapacity

Úplně novou třídu získala z původní terasy mateřská školka v Parléřově ulici. Rozšířila se tak její kapacita o 15 míst. To byl také jeden z důvodů generální rekonstrukce, která probíhala od začátku prázdnin.

Opravenou školku slavnostně předali v listopadu zástupci radnice dětem i zaměstnancům do užívání. Školka má nyní novou fasádu, okna, podlahy, sociální zařízení a vybavena je i novým nábytkem. Městská část do přestavby budovy investovala 26 milionů korun.

Rekonstrukcemi mateřských školek, které pomohou k navýšení možného počtu přijatých dětí, radnice Prahy 6 reaguje na momentální nedostatečnou kapacitu. „Situace je naléhavější, nežli ukazovala všechna statistická data. Naší snahou je v následujících dvou letech získat dalších nejméně 200 míst ve školkách,“ řekl Chalupa. „Kde to půjde, budeme nadále rekonstruovat a přistavovat. Plánujeme spolupráci i se soukromým sektorem,“ dodal.


Nová třída vznikla z původní terasy.

Kromě školky Parléřova radnice přes léto zrekonstruovala školní areály na Petřinách a na Hanspaulce, kde vznikly třídy pro děti předškolního věku v rámci projektu „Hrajeme si na školu“. Totéž se chystá příští rok při ZŠ Interbrigády, čímž by se počet míst navýšil o dalších padesát. Další generální rekonstrukci za více než 30 milionů korun připravuje městská část v příštím roce v MŠ Terronské, kde přibude 23 míst.

„Rádi bychom příští rok zahájili výstavbu dvou moderních školek,“ plánuje starosta Chalupa. Nové školky vzniknou podle plánu v ulici Velvarská a jako nástavba samostatného pavilonu při základní škole na Červeném vrchu. Radnice tím získá zhruba 80 dalších míst pro děti.


Tanečkem broučků a ohňostrojem oslavily děti z MŠ Parléřova ukončení několikaměsíční rekonstrukce.