Rozhovor s Martinem Šalkem tiskovým mluvčím radnice

Internetové stránky radnice znovu soutěží v Zlatém Erbu o nejlepší stránky. Vloni si cenu už cenu odnesly. Proč myslíte, že mohou uspět nyní? Co nejčastěji lidé prostřednictvím stránek vyhledávají? Občas si návštěvníci stěžují, že nejsou přístupné některé dokumenty či vstupy do diskuze. Co jim poradíte?

Internetové stránky radnice znovu soutěží v Zlatém Erbu o nejlepší stránky. Vloni si cenu už cenu odnesly. Proč myslíte, že mohou uspět nyní?

Trochu bych to upravil. Od roku 2004 si odnášejí cenu každoročně. A to je jádro odpovědi. Protože se na stránkách neustále pracuje a připravují se nové moduly a elektronické služby. Snažíme se jít s dobou i technologiemi. Jen tak má existence plnohodnotné webové prezentace skutečně smysl. Neříkám, že se nevyskytují občasná šlápnutí vedle, ať už při odhadech nabídky služeb webu či při samotných technických řešeních. Ale víte, jak se říká: Kdo nic nedělá Nikdy nelze předjímat rozhodování poroty, ale letos hodně sázíme na elektronickou službu Internetová televize TV6, která nabízí dokonce i modul pro neslyšící. Jde o celostátní raritu a doufáme, že si toho všimne i porota.

Co nejčastěji lidé prostřednictvím stránek vyhledávají?

Nepočítáme-li úvodní stránku, která v minulém půl roce zaznamenala téměř půl milionu zhlédnutí, jsou dlouhodobě na špičce zájmu odkazy "Kontakty, adresy a úřední hodiny", "Úřední deska" a diskusní forum. Velmi rychle stoupla obliba internetové televize TV6. Tato stránka v prvních třech měsících získala třetí místo podle zobrazených stránek a čtvrté místo podle návštěv. Stále trvá zájem o stránku nejlepší elektronické služby roku 2007 lokální MMS-ing s 2736 shlédnutím.

Web Prahy 6 nabízí návštěvníkům řadu souborů, které si mohou stáhnout do svých počítačů. Největší zájem je o formuláře, pro něž by si jinak lidé museli dojít na radnici osobně. Tabulky obliby stránek podle různých parametrů ukázaly, že občany Prahy 6 hodně lákají informace o aktuálním společenském dění.

Občas si návštěvníci stěžují, že nejsou přístupné některé dokumenty či vstupy do diskuze. Co jim poradíte?

Různé potíže se zobrazováním stránek, stejně tak s jejich načítám, souvisí s kvalitou připojení, internetovými prohlížeči, rozlišením zobrazení na monitorech návštěvníků apod. Vždy je možné požádat o pomoc na emailové adrese: webmaster@praha6.cz.