Ruzyňské letiště pořádá exkurze do "zákulisí"

Zájemci o leteckou dopravu mají možnost navštívit prostory, kam se návštěvníci letiště běžně nedostanou.

Letiště Praha organizuje pravidelné devadesátiminutové prohlídky, během nichž účastníci získají představu o tom, jak funguje letiště, seznámí se s provozem na letištní ploše, dostanou se do bezprostřední blízkosti letadel při odbavování, prohlédnou si nejmodernější požární stanici a nový Terminál 2. Skupinové prohlídky, jež jsou určeny především školám a zájemcům z řad veřejnosti, jsou rozděleny do tří okruhů. První je zaměřen především na prohlídku vzletové dráhy a odbavení letadel, druhý a třetí zase na detailní představení obou terminálů.

Exkurze probíhají ve středu a čtvrtek od 15 hodin nebo první a třetí neděli v měsíci od 10 a 13 hodin. Aktuální informace o termínech prohlídek a cenách lze získat na internetové adrese: www.prg.aero. Přihlásit se můžete na internetové adrese i na telefonním čísle: 220 1111 288.

Na letiště však můžete vyrazit i za kulturou. V prostorách odletových a příletových terminálů najdete originální velkoformátové plakáty z projektu "Evropa náš společný prostor", do nějž se zapojilo 167 studentů uměleckých škol z osmi zemí EU. Humornou i kritickou formou studenti nápaditě vyjadřují svůj pohled na současnou Evropu.

Mezinárodní výstavu "Evropská identita" můžete zdarma zhlédnout od 13. února do 13. dubna.