Radní Holický odešel z funkcí, stal se úředníkem

Novým vedoucím odboru školství úřadu městské části Praha 6 se stal Jan Holický. Dnes již bývalý radní z tohoto důvodu rezignoval na funkce v zastupitelstvu i v radě městské části. Podle zákona jsou tyto funkce neslučitelné.

Radní Holický nastoupil na uvolněné místo po Pavlu Drtinovi, který se v polovině listopadu stal vedoucím odboru školství, mládeže a tělovýchovy magistrátu. „Nepodařilo se nám ve výběrovém řízení najít vhodného kandidáta. Školství je oblast, které se na radnici věnuji od roku 1998, kdy jsem se stal poprvé zastupitelem. Od té doby jsem byl nepřetržitě ve školské komisi, poté jsem měl školství na starosti jako radní. Cítím za tento rezort zodpovědnost,“ zdůvodnil své rozhodnutí Jan Holický. „Převzetí odboru po Pavlu Drtinovi, který jej vedl velmi dobře a měl velkou autoritu, je pro mne výzvou,“ dodal Holický.

Uvolněné místo v zastupitelstvu po Janu Holickém zaujme za ODS Amalaine Diabová, která působila v zastupitelstvu v minulém volebním období. V radě městské části se sníží počet radních uvolněných pro výkon funkce. To jsou radní, kteří pracují přímo na radnici. Naopak přibude jeden radní neuvolněný, který funkci vykonává při zaměstnání. Toho zastupitelé zvolí pravděpodobně na svém dalším zasedání v dubnu.

Resorty, které měl radní Holický na starosti, si mezi sebou rozdělili dosavadní radní. Oblast zdravotnictví a sportu a volného času převezal starosta Tomáš Chalupa. Oblast školství a část sociální problematiky má nyní na starosti místostarosta Jiří Fárek.

Nad sociálně-bytovou oblastí a problematikou týkající se seniorů převezme odpovědnost zastupitelka Kateřina Chalupová, která se tématem zabývá již několik let, nyní mimo jiné i jako předsedkyně komise. Funkci si bude vykonávat při současném zaměstnání.

Jan Holický byl zároveň členem jedenácti komisí rady. Uvolněné místo v komisích doplní jiní členové zastupitelstva.