Slet čarodějnic na Ladronce se pokusí o rekord

Poslední dubnový den ožije Ladronka již třetím ročníkem Čarodějnic.

Během největšího sletu čarodějnic a čarodějů v Praze návštěvníci nahlédnou pod pokličku nejrůznějším kouzelnickým praktikám a zároveň se přiučit čarodějnickým řemeslům.

Příchozí čeká program plný soutěží o ceny, divadelní představení, filmové projekce, pálení čarodějnic a opékání vuřtů. Pestrý program začne ve tři hodiny odpoledne a potrvá až do nočních hodin. Kromě divadelního vystoupení souboru Neklid s veselou hrou Tři čuníci (v 16.20 hod.), se mohou návštěvníci těšit na taneční vystoupení skupiny Primavera (16 hod.), filmové projekce a bohatý soutěžní a výtvarný program. Největší pražskou hranici se symbolickou čarodějnicí ze slámy zapálí starosta Tomáš Chalupa v 18.30 hod.

Uskuteční se tradiční volba Miss čarodějnice (17 hod.) a soutěž o nejlepší čarodějnice na bruslích (15.30 hod.). Organizátoři plánují pokus o překonání rekordu v počtu čarodějnic a čarodějů na jednom místě. Nalíčit a upravit se bude možné i na místě v čarodějnickém salonu. O rozpálenou atmosféru se postarají také hudební kapely Milo a Krausberry. Večer vyvrcholí netradiční UV/ohňovou show ve 20 hod.

Prvních 333 čarodějnic a čarodějů obdrží knižní poukázku na 100 Kč na nákup v knihkupectví Kanzelsberger. Na akci, kterou pořádá městská část společně agenturou MVP je vstup zdarma.