TV6 má cenu a rozšiřuje vysílání do mobilů i do kina

Internetová televize TV6, která mapuje dění v šesté městské části, se stala nejlepší elektronickou službou ve finále krajského kola celostátní soutěže Zlatý erb. TV6 zároveň získala zvláštní cenu poroty k měsíci internetu  za verzi s titulky pro neslyšící.

Webové stránky Prahy 6 zároveň obhájily svou loňskou pozici a z vyhlášení krajského kola si Praha 6 odnesla i další ocenění, a to v kategorii Nejlepší webové stránky města.

Oceněná TV6, která se během krátkého působení stala jedním z nejnavštěvovanějších odkazů na radničních stránkách, rychle rozšiřuje možnosti, jakými diváci mohou aktuální reportáže sledovat. Od března TV6 vysílá nejen přes internet, ale lze si ji stáhnout i do mobilního telefonu. Zobrazení videa pracuje prostřednictvím adresy http://mobil.tv6.cz, kde je umístěna optimalizovaná verze portálu www.tv6.cz pro prohlížení na mobilních telefonech. Jednotlivé reportáže jsou upraveny pro příslušný typ telefonu a poté vysílány s pomocí internetového připojení do telefonního přístroje. "Příjem podporuje většina mobilů střední a vyšší třídy," uvedl tiskový mluvčí radnice Martin Šalek. Službu radnice nabízí zdarma.

Přehled týdenních reportáží TV6 se od března stal i pravidelným úvodem středečních filmových večerů v KC Kaštan. "Na plátno kina se tak vrací obdoba filmových týdenníků," řekl mluvčí Šalek. Využijí se i reportáže opatřené titulky pro neslyšící. Každou první středu v měsíci se v Kaštanu koná filmový večer pro neslyšící. Promítání organizuje sdružení Camino a filmy jsou opatřeny speciálními rozšířenými titulky, které obsahují i vysvětlující komentáře, popisy zvuků či hudby.