České florbalové scéně vládne Tatran Střešovice

Střešovické tažení za obhajobou titulu se opět podařilo. Po osmé v řadě a po dvanácté celkově Mistrem ČR v kategorii mužů ­ to je zářivá bilance v současnosti nejlepšího celku české florbalové extraligy, hrdého reprezentanta Prahy 6, Tatranu Střešovice. Florbalisté Tatranu dokráčeli opět k metě nejvyšší, když ve finále play-off Fortuna Extraligy (dále FE) porazili 1. SC SSK Vítkovice 3:1 na zápasy.

Tatran dokázal v letošní sezóně vyhrát vše, co se v české kotlině hrálo. V prosinci 2007 zvítězil v Poháru ČFbU, když ve finále porazil FBC Pepino Ostrava 8:7. Začátkem března potvrdili střešovičtí hráči roli favorita FE, když vyhráli o bod před svým finálovým soupeřem, týmem 1. SC SSK Vítkovice, základní část nejvyšší mužské soutěže. V dubnu pak si Tatran s nadhledem připočetl zisk titulu Mistra ČR 2008.

Střešovice opět dokázaly skvělou alchymií poskládat vítězný tým, který kromě domácích úspěchů dosáhnul i mezinárodního uznání na Poháru mistrů evropských zemí, když v nabité konkurenci špičkových týmů obsadil konečné 4. místo a jeho klání o medailové snění přenášela za přímého přenosu televizní stanice Eurosport.

Výtečná celá sezóna

Po celou sezónu se mohl Tatran opřít o stabilní výkony dvojice reprezentantů, Jedličku a Fridricha. Ti opanovali ve vrcholné fázi soutěže hrací plochu nejlepším možným způsobem, rekordními zápisy do individuálních statistik. Michal Jedlička stanovil nové rekordy FE v počtu dosažených bodů v play-off FE, v jedné sezóně 39 bodů i v historii 105 bodů. Kapitán Střešovic Milan Fridrich dovedl svůj tým 22 brankovým zápisem k zisku titulu a posunul tak metu rekordu v počtu vstřelených branek v play-off FE.

Tatran Střešovice se ziskem titulu Mistra ČR opět kvalifikoval na finálový turnaj Poháru mistrů evropských zemí, který se letos uskuteční v říjnu ve švýcarském Winterthuru za účasti takových týmů, jakými jsou švýcarský SV Wiler Ersigen, švédský AIK Stockholm nebo finský SSV Helsinki.