Děti na Šáreckém běhu se nevešly na trať

Rekordní účastí, která ohromila i samotné pořadatele sportovního klubu Aritma, se mohl letos pochlubit již 22. ročník Šáreckého běhu. Na start různě dlouhých tratí pro děti od nejútlejšího věku až po veterány se postavilo 246 závodníků.

"Myslím, že za dvaadvacet roků, co tento běh pořádáme, jsme se ještě nikdy nedostali přes 200 lidí," komentoval účast s potěšením ředitel sportovního klubu Ivan Čížek. Samotného jej těší, že děti mají o sportování zájem a chuť poměřit si své síly se soupeři. Zvlášť, když na vítěze jednotlivých kategorií čekali v cíli bezvadné ceny, neboť běh sponzoruje velkoobchod s hračkami.

Nejvíc rušno bylo při startu prvních kategorií, kde závodilo přes čtyřicet běžců. "Trať závodu byla na takové množství dětí příliš úzká a my jsme museli tyto kategorie rozdělit na dva běhy. První dvě dětské kategorie běželi dohromady kluci a holky, při takové účasti je od příštího ročníku již budeme rozdělovat," uvažuje Čížek. Šárecký běh, který pravidelně startuje z parkoviště nad Aritmou, má tradičně velkou podporu diváků. "Rodiče, babičky, dědové, všichni přijdou fandit a povzbuzovat," říká Čížek, který se těší, že se příznivci sportu sejdou v hojné míře i na oslavách stoletého výročí založení Aritmy. Ty se budou konat 13. září, kdy budou po celý všechna sportoviště otevřena příchozím. "Přesný program se v tuto chvíli dotváří, ale určitě uspořádáme pro příchozí běh na 60 m, skok do dálky, pro malé děti malování na chodníku, bude možnost zahrát si tenis, minigolf a další míčové aktivity. Uskuteční se turnaj v tenise, v kopané, košíkové a pravděpodobně ve volejbalu."