Od hanspaulského dovádění k hudebnímu festivalu

Jaro na Hanspaulce se rozeběhlo mnoha akcemi. Již desátým rokem pořádala ZŠ Hanspaulka v dubnu Hanspaulské dovádění. Cílem bylo nabídnout rodinám možnost strávit aktivně sobotní dopoledne, při kterém se navzájem děti, rodiče a prarodiče překvapují svými dovednostmi.

"Učitelé připravili program pro malé i velké a bylo moc milé vidět, jak babičky skáčou panáka nebo jak ožívají tatínkové při čáře s céčky," komentovala dopoledne ředitelka školy Pojerová. Důležité byly výsledky celého rodinného týmu, a tak se všichni navzájem povzbuzovali při florbalovém slalomu, vyzkoušeli petanque, slalom s pingpongovou pálkou, v knihovně řešili kvízy ­ nejtěžší byla otázka, proč se musel Rumcajs ženit  Součástí dovádění je pravidelně i setkání budoucích prvňáčků a také úspěšný bleší trh, který pořádá Klub rodičů.

Na jaře také začal na Hanspaulce kurz základů práce s počítačem pro seniory, který bude podle zájmu probíhat až do konce června. Přihlásilo se dvanáct nadšenců a mohou se ještě připojit další. Kurzy se konají vždy v úterý od 16.30 do 17.30 hod. ve škole, vchod je z ulice Na Čihadle.

Společenský večer poprvé

Akční Klub rodičů ZŠ Hanspaulka pak pořádá 16. 5. Hanspaulský společenský večer v hotelu Praha. Rodiče se tím snaží o vytvoření nové tradice. "Jde o večer s hudbou a tancem, vystoupí Ondřej Havelka a Melody Makers, dále k tanci bude hrát Horváth Band a večerem, jehož součástí je i "stužkování" žáků 9. tříd, bude provázet Pavel Zuna," představuje novou společenskou událost ředitelka Pojerová. V červnu chystá škola v sousedním sportovním areálu velký volejbalový turnaj žen 14. 6., který bude určen všem příchozím, a také Den s petanquem. Školní rok již poosmé školáci z Hanspaulky zakončí Hanspaulským festivalem na louce pod Zámečkem, a to 22. června.

Informace najdete na stránkách www.zshanspaulka.cz