S přihláškou do prázdninové MŠ rodiče nikam nemusí

O prázdninový provoz mateřských škol se v červenci a v srpnu budou střídat jednotlivé školky po týdnu tak jako v předchozích letech. Oproti loňsku je však podání přihlášky do prázdninové školky o něco jednodušší.

"Zatímco dosud rodiče museli podat přihlášku ve zvolené školce s prázdninovým provozem, nyní ji stačí podat v domovské školce," vysvětluje vedoucí odboru školství Jan Holický. Rodičům tak odpadne cestování někdy i na druhý konec Prahy 6. Přihlášky se podávají od 5. do 14. 5. v domovské školce, rozhodnutí o přijetí si však rodič již vyzvedne v prázdninové školce, kde se též dozví výši prázdninové úhrady. Další možnost je nechat si rozhodnutí zaslat domů poštou.

V Praze 6 funguje o prázdninách každý týden vždy jedna mateřská škola a příjímání dětí se odvíjí od kapacity školky. "Přednostně jsou přijímány děti z Prahy 6, pracujících rodičů a matek samoživitelek," sděluje Holický s tím, že ne na všechny se musí dostat. Pokud však prázdninová kapacita není naplněna, je možné vyjít vstříc rodičům i na poslední chvíli.

Podrobný rozpis prázdninového provozu MŠ naleznete ZDE