Semafor představil staronovou hru a chystá představení pro děti a seniory

Divadlo Semafor chystá jarní novinky. Poprvé se v repertoáru představí noví hosté. Stálý repertoár pak oživila premiéra hry Sekta, ke které v květnu přibude zbrusu nová hra Děti kapitána Granta.

V neděli 18. května divadlo nabídne odpolední písničkový pořad pro děti s názvem Myš a Maš. Hudební projekt pro děti předškolního a mladšího školního věku nabízí nové autorské písničky v moderním pojetí v podání mladých zpěváků. Představení pro děti a rodiče je plné zpěvu, tance a zábavných soutěží.

V květnu startuje v Semaforu hostování Vladimíra Hrona. V pátek 16. 5. uvidí semaforští diváci Hronovu pořadateli zatím nejnasazovanější show Abeceda hvězd. Jde o populární improvizační večer jednoho herce, ve kterém sám Hron netuší, písně kterých interpretů vlastně zařadí. V repertoáru imitátora a zpěváka jsou nicméně písně hvězd jako jsou Armstrong, Bocelli, Elton John, Karel Gott a další. Vladimír Hron se na prknech Semaforu doposud objevil pouze jako host pořadů Lucie Černíkové a Zuzany Stirské & GOSPELtimu. V květnu tedy slaví premiéru coby "sólista".

Na červen chystá divadlo výjimečnou nabídku pro seniory. Od 10. do 21. června nabízí pro seniory představení za zlevněné vstupné 100 korun. Začátek představení je navíc posunut na 18 hodinu. "Půjde v podstatě o přehlídku celého současného repertoáru," sdělila manažerka divadla Perková s tím, že předprodej začíná v květnu.

K zavedeným hrám v dubnu přibyla staronová hra "Sekta", kterou Jiří Suchý napsal v roce 1964 a o rok později uvedl v Semaforu. Hra však propadla jak u diváků, tak u kritiky. Před rokem se rozhodl režisér Miloš Forman zařadit písně ze Sekty do inscenace Dobře placené procházky v Národním divadle. Představení bylo úspěšné a Jiří Suchý se rozhodl Sektu oživit jako samostatné představení, které upravil a připsal i nové písně. Diváci nyní mají možnost posoudit, zda ji tehdy odsoudili právem.