V Praze 6 klesá kriminalita

Praha 6 je v rámci svého policejního obvodu druhým s nejnižším počtem trestných činů. Za loňský rok poklesl v Praze 6 počet trestných činů o 161. Z celkového počtu 6061 případů jich policisté objasnili dvacet procent. Vyplývá to ze souhrnné zprávy obvodního ředitelství I policie ČR za rok 2007, kterou v dubnu obdrželi zastupitelé.

Výrazné procento trestných činů páchaných v Praze 6, tvoří krádeže věcí z motorových vozidel. Policisté zaznamenali za loňský rok 1470 krádeží, a to jak vloupáním, tak i krádežemi z nezamčených aut. Jejich počet oproti roku 2006 nepatrně vzrostl. Nejvíce se podle policejní zprávy krade na Břevnově a v Dejvicích. O 69 případů se naopak snížil počet odcizených aut. Z 659 případů však bylo objasněno jen třicet. Zloději mají největší zájem o značky VW a Škoda.

Policejní zpráva obsahuje také popis několika desítek případů, při kterých během roku pomohly k dopadení pachatele kamery městského kamerového systému. Ve většině kamery zachytily vloupání do aut a pachatelé byli zadrženi. Záběry kamer také pomohly k objasnění dopravních nehod. V květnu kamera na křižovatce Evropská ­ Vlastina dokonce zachytila sebevraha, který si chtěl vzít život skokem ze skály v Divoké Šárce. Po zásahu policistů ke skoku nedošlo.