Ve Hvězdě se bude tančit a hrát

Je libo taneček s dámou v rytmu známých lidovek na parketu s letohrádkem Hvězda v pozadí? Nebo dáte přednost poslechu? Žádný problém. Série promenádních koncertů ve Hvězdě začíná již 18. května odpoledne.

Zcela novou kulturní akci připravila městská část ve spolupráci s hlavním městem. Určena je především starší a střední generaci. "Půjde o hudební a taneční nedělní odpoledne," popisuje radní pro kulturu Ingrid Kejkrtová a dodává: "Snažili jsme se vytvořit akci, která je svým programem zaměřena na seniory. Chceme jim nabídnout možnost strávit příjemné odpoledne. Proto jsme také využili krásného a klidného prostředí obory Hvězda."

Jako první se představí návštěvníkům promenádních koncertů Posádková hudba Praha, kapela Krajanka a Pražské mažoretky. Vystoupení budou probíhat odpoledne od 14 do 19 hodin před letohrádkem Hvězda. "Návštěvníci, pro které je cesta k letohrádku příliš dlouhá, mohou využít stylový vláček, který bude kyvadlově jezdit z Heyrovského náměstí na Petřinách," popisuje radní. U letohrádku bude připraveno kryté jeviště i hlediště pro případ špatného počasí, taneční parket, stánky s občerstvením a malé stylové tržiště s řemeslnými výrobky. Pro děti je připraven dětský koutek, a to i s hlídáním, pokud by si rodiče chtěli odskočit na taneček.

Taneční koncerty budou pokračovat o víkendech až do 8. června a představí se na nich například Josef Zíma s Yvettou Simonovou nebo Pražští heligonkáři. Pokud se letošní ročník osvědčí, v příštím roce bude tanečních nedělí dvakrát více.