Břevnovské školky mají sportovní soutěž

Mateřské školy z už Petřin mají svou olympiádu, na Břevnově nezůstávají pozadu. MŠ Meziškolská spolu se sousední ZŠ Komenského uspořádala v květnu 1. břevnovské sportovní hry.

Na hřišti školy se sešla desetičlenná družstva pěti břevnovských školek a mimo soutěž také 1 třída školáků. Díky dobré organizaci i počasí se hry velmi vydařily. Vítězství oslavil výběr MŠ Jílkova, pořadatelská školka obsadila třetí místo. Vítězové obdrželi krásný pohár, všichni soutěžící pamětní diplomy a odměny, které věnovala firma RTC. „Doufáme, že jsme založili novou tradici,“ věří za pořadatelskou školku ředitelka Zdeňka Dohnalová.

Koncem května se konalo finále celopražských sportovních her mateřských škol, kam byla MŠ Meziškolská vyslána k reprezentaci Prahy 6. Deštivé počasí sice donutilo organizátory přesunout hry do tělocvičen, ale i přes drobné nedostatky se vše zvládlo. Hry zahajovali Imrich Bugár a Kateřina Neumannová a spolu s náměstkyní primátora pro školství Marií Kousalíkovou. Z vítězství se oprávněně radovala MŠ Satalice. „Naše reprezentační družstvo sice neobsadilo žádnou z čelných pozic, i přesto všichni zúčastnění zaslouží obdiv za své nasazení a předvedené výkony,“ hodnotí ředitelka Dohnalová.