Dětský den ve znamení aut

Letošní Dětský den Prahy 6 na koupališti Petynka se uskuteční 6. června ve znamení kol, koleček, aut i formulí. Hlavním tahákem s výjimkou soutěží bude vystoupení Anety Langerové.

Nejmenší děti se vydovádí na nafukovacím skákacím hasičském voze, zazávodí si na koloběžkách, na ty větší čeká model šestiproudé závodní dráhy se sportovními automobily, RC-modely dálkově řízených aut či trenažéry opravdových závodních automobilů se simulátorem jízdy. S dopravními předpisy a značkami se budou děti seznamovat jízdami v dětské autoškole.

Na pódiu mohou děti zhlédnout představení s populárními postavičkami Kačera Donalda, Mickey Mouse a psa Pluta, které také budou průvodci celým dnem, dále „Hvězdné války“ s vesmírným bojovníkem Darth Vaderem a vystoupení tanečního souboru Caramella, na které naváže výuka country tanců. Vrcholem Dětského dne bude hodinové vystoupení vítězky soutěže Superstar 2004 a zlaté slavice Anety Langerové v 16.30 hod.

V osmi stanovištích výtvarných dílem si děti vyzkouší malování, kreslení, modelování, práci s dřevem i nejrůznějšími dalšími materiály.

Na celý den od 10 do 18 hod. je připravena řada soutěží na souši, ale především na a ve vodě, namátkou závody na nafukovacích člunech nebo v plavání.

Vstup na Petynku je pro děti z Prahy 6 po celý den zdarma.