Hudební akce lákají – na ulici i v přírodě

Tradičně k výročí konce 2. sv. války se konala v den státního svátku Dejvická slavnost, která nabídla hudební program všech žánrů.

Kulturní akce, kterou radnice pořádá nezvykle „na ulici“ si již čtvrtým rokem získává na tisíc příznivců. Začalo se důstojně pietním aktem, z pódia diváky pozdravil generálporučík Tomáš Sedláček, který připomenul významné výročí. Následoval sedmihodinový maratón hudby s Evou Pilarovou, Petrou Černockou, Peterem Nagyem. Diváci nejvíce ocenili profesionální vystoupení Jiřího Korna a jeho 4TETu. Závěrečný koncert patřil skupině Buty.

Koncert z Dejvické byl poprvé živě přenášen internetovou televizí TV6 do počítačů a do mobilních telefonů. Tuto možnost využilo při své premiéře 1214 diváků.

Série promenádních odpolední pořádaná městskou částí Praha 6 byla trefou do černého. Na živé koncerty hvězd jako jsou Josef Zíma, Yvetta Simonová, jazzový Senior Dixielandu si našly cestu stovky lidí. Někteří se nechali svézt vláčkem z Petřin.

Před letohrádkem byl krytý parket, který se pokaždé během odpoledne zaplnil tančícími páry. Řady židlí pak byly zaplněny návštěvníky, kteří se oddali jen poslechu hudby. Pro dobrou náladu nechybělo občerstvení a pochopitelně soutěže pro děti.

Poslední neděle 8. 6. bude věnována staropražským písním v podání Strahovanky a Staropražských heligónkářů. Vstup na koncert je zdarma.

Foto: R. Kelbich