Kotlářka má nové hřiště

Baseballový klub Kotlářka má zcela nové hřiště na Petřinách. Pro soutěžní ligové zápasy a tréninky jej bude využívat hned několik oddílů klubu.

Basebalový areál na pozemcích ministerstva vnitra v sousedství plochodrážního stadionu na Markétě začal vyrůstat v polovině loňského roku. Pro sdružení Kotlářka, které má pozemky pronajaty na 16 let, jej sponzorsky postavila společnost V Invest. „Stadion DDM na Kotlářce, kde máme oddílovou základnu, nevyhovuje rozměrově pro kategorie starších kadetů, juniorů a mužů. Dlouho se hledaly možnosti, jak pokračovat se sportovci, které vychováváme od útlého mládí. Nechceme přenechávat kvalitní základnu jiným oddílům jen proto, že nedisponujeme hřištěm,“ uvedl již na podzim důvody pro stavbu vlastního areálu manažer sdružení Kotlářka Josef Paclt. V budoucnu by se měl areál rozšiřovat. Zázemí postupně doplní i moderní sociální zařízení a hráčské šatny nebo tribuna pro diváky.

Sdružení Kotlářka také plánuje spolupráci s petřinskými školami, jejichž žáci by mohli rozšířit členskou základnu úspěšného oddílu.