Školáci se učili jak jednat v ohrožení

Školáci z Dědiny a Hanspaulky se učili jak se zachovat při dopravní nehodě, při požáru, jak se chovat k cizím psům i jak správně přecházet silnici nebo proč je dobré nedůvěřovat cizím lidem.

Praktické celodenní cvičení bylo součástí výuky ochrany při mimořádných událostech, která je v osnovách základních škol. Součástí cvičení jsou také zásady prevence – jak předcházet krádežím nebo nemocem. Poznatky dětem sdělovali lidé z praxe – hasiči, záchranáři, policisté. Děti se o problematiku živě zajímali: „Je to mnohem lepší, než se to učit ve třídě. Nejvíc se mi líbilo vybavení hasičů,“ líčil jeden ze školáků na Dědině.

Praktická cvičení k tématu „Ochrana obyvatelstva za mimořádných událostí“ jsou realizována v rámci projektu městské části „Bezpečná ulice“ čtvrtým rokem vždy na dvou školách ročně, ZŠ Dědina a Hanspaulka byly již osmou a devátou školou, kde se cvičení konalo. Letos poprvé děti získávají také informační letáky a propagační materiály s bezpečnostní tematikou, které městská část vytiskla v rámci programu „Bezpečná ulice“.