Den dětí na Petynce: soutěže ve vodě i na suchu

Skvělou generálku na prázdniny zažily děti, které navštívily Dětský den na Petynce. Tradiční loučení se školou uspořádala městská část a společnost Sneo.

V tento den byl pro děti i jejich rodiče vstup zdarma. Na koupališti se během pátečního odpoledne vystřídalo zhruba deset tisíc návštěvníků. Tématem letošního dětského řádění byl motorismus a kola a kolečka všeho druhu.

Především kluci ocenili možnost vyzkoušet si trenažéry závodních automobilů se simulátorem jízdy, zařídit si modely dálkově řízených aut, šestiproudou závodní autodráhu se sportovními automobily, autoškolu či nafukovací skákací hasičský vůz.

Dětský den na Petynce ale nabídl mnohem víc. Nechyběla narozeninová party s Kačerem Donaldem, Mickey Mousem a psem Pluto, závody na nafukovacích člunech, závody v plavání či na koloběžkách, vystoupení tanečního souboru Caramella, po kterém následovala školu country tanečků. To vše si mohly děti na Petynce vyzkoušet. Šikovné ruce dětí si pak v dřevěné dílně neváhaly vyrobit vlastní autíčka a pomalovat je dle fantazie.

Zábava na suchu i ve vodě vyvrcholila koncertem první České Superstar Anety Langerové, která se svým fanouškům představila v novém blonďatém účesu a nevynechala žádnou z posluchači oblíbených písní.


Dostat se na člunu přes celý bazén nebylo jednoduché.


Závodilo se i na koloběžkách.


Aneta Langerová se představila v novém účesu. Fot J. Tatek