Petynka je v pronájmu

Koupaliště Petynka má od května nového provozovatele. Společnost Sneo, která patří městské části a koupaliště dosud provozovala, jej pronajala na letošní rok společnosti MeridianSpa Pankrác.

Ta je dceřinou společností hamburské skupiny MeridianSpa, která úspěšně provozuje lázně v Hamburku, Berlíně a i v Praze se chystá vybudovat obdobné zařízení. Během sezóny plánuje nový provozovatel nabídnout návštěvníkům více služeb. „Již jsme rozšířili dětské hřiště o houpačky, lanové prvky a velkou trampolínu. Je zde větší nabídka občerstvení a k dispozici je velkoplošný stan se 150 místy k sezení,“ říká jednatel společnosti Meridian Spa Vladimír Erlebach. Od července budou mít návštěvníci možnost zapůjčit si knihy a časopisy, lze si zapůjčit i nejrůznější sportovní náčiní, plánují se kulturní akce. V září by návštěvníci Petynky měli vidět Aleše Valentu při skocích na lyžích do vody.

Praha 6 oslovila MeridianSpa poté, co zkrachovala jednání se slovinskou firmou Terme 3000, která měla z koupaliště vytvořit areál s celoročním provozem. „Věříme, že nový provozovatel nabídne ještě lepší služby a provoz bude efektivnější,“ říká ředitel Sneo Alois Novák.

O případné dostavbě Petynky uvažuje i německý provozovatel. „Je to krásný areál, který by umožnil propojení otevřeného a krytého bazénu. Nejprve jej ale chceme poznat a vyzkoušet si, jak provoz ekonomicky funguje,“ vysvětluje Erlebach s tím, že vše záleží na dalších jednáních s městskou částí. Na rozdíl od Terme 3000 by MeridianSpa nenechala zastavět pobytové louky. „To by byla škoda. Bazén by mohl být v dolní části koupaliště vedle dětského hřiště,“ myslí si Erlebach.