Pohár šestky obhájily Petřiny-jih

Součástí dětského dne Prahy 6 na Petynce bylo i slavnostní vyhlášení výsledků 6. ročníku Poháru Prahy 6 a předání pohárů nejlepším třem základním školám. Na stupních vítězů se tak sešli staří známí, kteří obhájili své loňské pozice: vítězná ZŠ Petřiny-ji, ZŠ Emy Destinnové a v těsném závěsu ZŠ Dědina.

V letošním školním roce sbíraly základní školy a víceletá gymnázia body nejen ve sportovních soutěžích. Do výsledků byly zahrnuty i výkony žáků v předmětových soutěžích - olympiádách. V letošním 6. ročníku, který probíhal během celého roku se v závodech a turnajích z 21 sportovních odvětví vystřídalo 4393 soutěžících  (3786 z Prahy 6 a 607 z Prahy 17) a v předmětových soutěžích 551 soutěžících v 27 obvodních kolech deseti soutěží. Celkem tedy bezmála pět tisíc soutěžících dětí, což je o třetinu více než v předchozím ročníku.

Největší účast základních škol byla tradičně na turnajích ve florbalu, v malé kopané a ve futsalu. Velký počet škol každoročně posílá své reprezentanty do soutěží v atletice, volejbalu a přehazované. I letos měly úspěšnou účast cyklistické soutěže pořádané na dopravním hřišti Na Vypichu. Vysokou profesionální úroveň měly soutěže v basketbalu a aerobiku na ZŠ Petřiny-jih. Své zástupce měla Praha 6 i v krajském přeboru škol v orientačním běhu. Soutěže jsou většinou pořádány na školních sportovištích. V řadách dětí i učitelů je oblíbeným hostitelem Centrum sportu při ZŠ Na Dlouhém lánu a ZŠ Dědina díky zázemí, které mohou poskytnout. Místem atletických soutěží byl stadion Kotlářka.

Celkové pořadí

1. ZŠ Petřiny jih 197 bodů (184 bodů ve sportovních soutěžích, 13 bodů v předmětových)
2. ZŠ E. Destinnové
167 bodů (129 bodů ve sportovních soutěžích, 38 bodů v předmětových)
3. ZŠ Dědina
164 bodů (147 bodů ve sportovních soutěžích, 17 bodů v předmětových)