Radní ocenili nejlepší žáky

Vynikající učitele oceňuje městská část již třetím rokem. Letos se poprvé rozhodla vyzdvihnout i vynikající a výjimečné žáky těchto škol. Reprezentanti základních škol z Prahy 6 se sešli na slavnosti v Pelléově vile v červnu. Dárky jim předal místostarosta Jiří Fárek.

Vedle sebe se tak sešla řada talentů, kteří byli úspěšní v celostátních, pražských či obvodních kolech jazykových soutěží, olympiádách v matematice, fyzice či dalších předmětech, ve sportovních soutěžích nebo jiným způsobem reprezentovali svoji školu. Anna Jílková ze 3.B ZŠ T.G. Masaryka například vystupuje v dětských televizních pořadech, František Hába z 9.B ZŠ Pod Marjánkou uspěl se spolužáky v soutěži amatérských filmů a samostatně a na profesionální úrovni zajišťuje ozvučení akcí pořádané školou nebo David Gránský z 9. třídy Emy Destinnové, který postoupil do finále celostátní pěvecké soutěže X faktor. Mezi všemi oceněnými talenty se vyjímá jméno Petra Mlýnského ze ZŠ Červený vrch, který byl nominován mezi výjimečné děti pro svou poctivost. Jako nálezce opakovaně odevzdal ve škole ztracenou peněženku s větším obnosem peněz, ztracené klíče nebo mobilní telefon. Některé děti byly na ocenění jednoduše navrženy pro dobré školní výsledky a slušné a skromné chování.

Ocenění žáků základních škol se letos uskutečnilo jako pilotní ročník. „Pro příští rok plánujeme upřesnit nominační kriteria,“ uvedl vedoucí odboru školství Jan Holický. Letos mohla každá škola navrhnout až čtyři žáky. V zahradě Pelléovy vily se jich sešlo přes čtyřicet.