Výtvarníci se spojili proti týrání dětí a žen

S jediným cílem se spojilo na sedmdesát výtvarníků zvučných jmen – protestovat proti týrání žen a dětí. Díla, která vytvořili v rámci této charitativní akce, věnují na dobročinnou aukci a její výtěžek pak darují obětem násilí. Před tím jsou díla až do září vystavena v Galerii Anderle v Pelléově vile.

Známé výtvarníky oslovila Galerie Ikaros ve Slaném, která tak spolu s výtvarnými umělci chce dát najevo nesouhlas s projevy, které se stávají každodenní skutečností.

Jednotícím prvkem výtvarníků vystavujících v Pelléově vile je tak volání po rozumu, citu a nenásilí. To také vyzařuje z prezentovaných děl, která měla společné téma – žena a dítě a která jsou pravým opakem toho, co se prezentuje v televizních pořadech nebo ve filmu.

„Výstava si klade za cíl přispět k diskusi o chování, které by nemělo mít místo v rejstříku toho, co je možné ve 21. století,“ říkají organizátoři výstavy.

Z výtvarníků, kteří se svými výtvory spojili proti týrání žen a dětí, si v Pelléově vile můžete prohlédnout například díla Adolfa Borna, Ivy Hüttnerové, Oldřicha Kulhánka, Olbrama Zoubka, Jana a Sáry Saudkouvých, Václava Preclíka in memoriam, Emmy Srncové, Jiřího Suchého a samozřejmě Jiřího Anderleho.

Výstava v prostorách In camera v Galerii Anderle trvá do 17. září


Nejčastějším společným tématem vystavovaných obrazů je dítě v náručí matky.