Zastupitelé rozdělili ekogranty

Ze třinácti žádostíekologické granty získalo podporu rady a zastupitelů pouze pět. Na ekologické projekty přispěje městská část finanční částkou 200 tisíc korun.

Radní Prahy 6 souhlasili s poskytnutím finančních prostředků občanskému sdružení Camino, které plánuje ekologické vzdělávání neslyšících diváků. Deseti tisíci korunami podpořili radní tradiční akci Mladých sociálních demokratů Den země na Praze 6, při které se občané zapojují do úklidu zeleně v Divoké Šárce.

Zastupitelé pak schválili příspěvek 15 tisíc korun Speciálnímu domovu mládeže na projekt, při kterém se lidé se zdravotním postižením zapojují do ekologických aktivit. Největší příspěvek 85 tisíc korun získala ZŠ Interbrigády na realizaci projektu Zelená učebna. Vedení školy plánuje ze zahrady přilehlé k budově vytvořit přirozené přírodní prostředí vhodné pro pořádání nejrůznějších typů projektů zaměřených zejména na ekologická témata. Díky úpravám by byla zprovozněna i další část dosud nevyužívaného školního pozemku. Částkou šedesát tisíc korun podpoří zastupitelé vytvoření zeleně ve vnitrobloku domu v Bubenečské ulici.