100 let SK Aritma – den plný sportu

Celodenním sportovním programem hodlá oslavit sportovní klub Aritma sto let od svého založení. „Oslavy pojímáme jako radost z pohybu a zveme všechny příznivce sportu, aby si přišli zasoutěžit na naše sportoviště,“ říká ředitel klubu Ivan Čížek. „Pokud nechtějí sami závodit, mohou se podívat na naše sportovce.“

Zájemci tak nahlédnou pod pokličku všem sportům, kterým se klub věnuje, tedy atletice, tenisu, volejbalu, basketbalu, házené, dráhového golfu, fotbalu a rekreačnímu cvičení.

Sportovní den na Aritmě bude probíhat 13. září od 10 hod. a příchozí se mohou například zapojit do atletických disciplín na nově vybudované dráze a sektoru pro skok daleký a svoje výkony si nechat změřit. V basketbalové hale se bude soutěžit ve střelbě na koš, na fotbalovém hřišti se budou kopat penalty. Pro děti se uskuteční soutěže ve vybíjené a ti nejmenší budou malovat na chodník. Na tenisových kurtech proběhne ukázková hodina tenisu, závodní hráči pak sehrají oddílový turnaj.

Vokovický sportovní klub zahájil své působení před 100 lety (1908) jako TJ Sokol se 121 členy. Po dvanácti letech se přejmenoval na SK Veleslavín. Od třicátých let byly stěžejními sporty klubu fotbal, atletika a tenis a cvičení v Sokole. Válečné období znamenalo i pro oddíl stagnaci a sportovní činnost se obnovila začátkem padesátých let. V r. 1956 měla členská základna 828 členů a jednota měla 10 oddílů, mimo jiné také lední hokej, lyžování nebo šachy. Název Aritma se poprvé objevil v názvu klubu v roce 1961, kdy se podnik Aritma stal patronátním nad sportovním klubem, od roku 1990 klub vystupuje pod názvem SK Aritma Praha.