17. Šárecký okruh povede na Hanspaulce novými místy

Již sedmnáctý ročník Šáreckého okruhu, turistického pochodu pro děti i dospělé připravila ZŠ Hanspaulka a sdružení Přátelé Šáreckého okruhu. Letošní trasa má podtitul Cesta kolem světa.

„Cestou necestou, opět novými místy a po stanovištích se zajímavými a zábavnými úkoly se mohou projít všichni účastníci pochodu,“ říká ředitelka školy Marie Pojerová. V cíli budou odměněni pamětní medailí, čeká na ně občerstvení a na závěr divadelní představení pro děti.

XVII. ročník Šáreckého okruhu se koná v sobotu 6. září. Start i cíl je v parčíku v Soborské ulici v blízkosti zahrádkářské kolonie. Účastníci se mohou dostavit na start v době od 8.30 do 9.30 hod. (pozn. trasa není vhodná pro kočárky).

Touto událostí zahajuje ZŠ Hanspaulka nový ročník komunitních aktivit. Kromě úspěšných a pravidelných akcí (Hanspaulcup, Hanspaulský festival) zve ředitelka školy Pojerová do školy na výuku cizích jazyků, na cvičení (aerobic, joga, břišní tance), do keramické dílny, v počítačové pracovně pokračuje výuka práce s počítačem pro seniory a maminky na mateřské dovolené. Knihovna zve dospělé čtenáře v pondělí a ve čtvrtek k návštěvě až do 18 hodin, chystá besedy, pravidelné společné čtení dětí s rodiči a prarodiči a nově se začne scházet Klub aktivního života. Informace najdete na www.zshanspaulka.cz .