Bienále Praha 6 mění tvář počtvrté

Zajímá vás, jak by Praha 6 mohla vypadat za pár let? Chcete znát záměry radnice či soukromých investorů? Přijďte se podívat. Městská část již počtvrté připravuje výstavu „Praha 6 mění tvář“.

Výstava se bude konat od 23. září do 5. října ve stanu na Vítězném náměstí. Tradičně je věnována rozvojovým programům. „Pozornost bude tentokrát zaměřena především na projekty obecní,“ říká Bohumil Beránek, vedoucí odboru územního rozvoje v Praze 6. „Nezapomeneme ani na ty, které už byly realizovány,“ dodal.

Pro výstavu je připraveno na osmdesát výstavních panelů, které budou tematicky členěny. Veřejnost se z nich například dozví, jak plánuje městská část zklidnit Dejvickou ulici a vytvořit z ní pěší zónu s podzemními garážemi. Panely také ukáží, jaké jsou plány vysokých škol s dejvickým areálem nebo s oblastí Strahovských kolejí. „Vystavíme návrhy studií, které vzešly ze soutěže, kterou na ztvárnění této lokality vypsalo hlavní město,“ říká Beránek.

Významnou část expozice zabere dopravní problematika spojená s výstavbou městského okruhu, která se Prahy 6 aktuálně dotýká. S dopravou souvisí i plány na výstavbu metra a rychlodráhy. Vedení obou tras představí další panely.

V rámci výstavy by se měla konat i setkání s veřejností a workshopy, které by měly být zacíleny na jednotlivé projekty, o nichž by se následně diskutovalo.