Ke Dni Prahy 6 se hraje opět Rusalka v Šárce

  Ke Dni Prahy 6 radnice i letos nabídne divákům ojedinělé představení opery pod širým nebem. Letos je stejně jako vloni na programu Rusalka Antonína Dvořáka. Akce se koná již počtvrté, v předchozích dvou letech slavila v Šárce divácký úspěch Prodaná nevěsta.

První tóny Rusalky v úžasné scenérii přírodního divadla v Divoké Šárce zazní 6. září ve 14 hodin. Stejně jako vloni budou účinkovat sólisté opery a baletu Národního divadla v Praze a Státní opery Praha. Orchestr diriguje Jan Chalupecký. V titulní roli se opět představí Helena Kaupová, prince zazpívá Aleš Briscein, vodníka Luděk Vele a cizí kněžnu Ivana Šaková.

Nevšední divadelní zážitek připravuje městská část spolu s Originálním hudebním divadlem a je o něj rok od roku větší zájem. „Vloni se na premiéru Rusalky přišlo podívat několik tisíc lidí. A to i přesto, že mohou sedět pouze na dekách a karimatkách mezi stromy,“ říká starosta Tomáš Chalupa. V každém případě je vhodné do lesního divadla přibalit s sebou i deštník nebo pláštěnku.

Cesta do přírodního amfiteátru bude značena od kempu Džbán a od konečné stanice tramvaje Divoká Šárka.