Objížďky kvůli opravám: Vypich i Dejvice

V Praze 6 se i po prázdninách intenzivně pokračuje v opravách komunikací. Rekonstrukce Ruzyňské ulice vstoupila do své druhé poloviny a oprava vozovky a chodníku pokračuje v úseku Stochovská – Mladotická a potrvá do konce září.

Provoz po polovině vozovky řídí semafory. Po celé září bude v lokalitě Ruzyně kvůli opravě uzavřena také ulice Sestupná, oprava povrchu proběhne v horní části ulice před křižovatkou s ul. U Hvězdy (u Petřin).

Neprůjezdná je do 4. října v úseku Zbrojnická – Slunná Dělostřelecká ulice, kam postoupily práce v rámci chodníkového programu. V Dělostřelecké rekonstruuje městská část vozovku a chodníky, budují se zde zpomalovací prahy.

Během prázdnin se již podařilo dokončit opravu ulic a chodníků v Zavadilově ulici a těsně před dokončením je i oprava Špotzovy v Liboci.

Zdržení na Vypichu

Od srpna do poloviny listopadu lze počítat se zdržením a komplikacemi na křižovatce na Vypichu, kde se intenzivně pracuje na vybudování odbočovacího jízdního pruhu směrem z Petřin na Bílou horu. Stavební činnost je rozdělena do několika dílčích etap.  Od 29. září do 10. listopadu bude úplně uzavřen jeden pruh a provoz bude střídavě jednosměrný.

Terronská se uzavře

Opravy vodovodů v Terronské ulici navázaly na další úsek mezi ulicemi Rooseveltova a Maďarská a potrvají do 30. 9. Stavbu je nutné objet po objízdné trase. Na opravené sítě v Terronské naváže již v září chodníkový program, který financuje Praha 6 a pro TSK realizuje společnost Skanska. Náklady na opravu komunikace dosáhnou 50 milionů korun, za které se položí nové povrchy vozovky, bezbariérově upraví přechody pro chodce a vzniknou kolmá parkovací stání. Křižovatky budou ohraničeny bezpečnostním zábradlím. Počítá se i s částečnou výměnou přestárlých stromů za mladé. V první etapě se začne s opravou Terronské v úseku ulic Sukova Rooseveltova, který bude zcela neprůjezdný. Rekonstrukce celé téměř kilometr dlouhé komunikace je rozdělena celkově do čtyř etap a s jejím definitivním dokončením se počítá v prosinci příštího roku.


Vozovku a chodníky v Zavadilově ulice se podařilo opravit během prázdnin.