Podzimní sezónu v Kaštanu oživí nové pořady

Na letošní podzim připravil Kaštan v rámci svého pravidelného programového schématu několik novinek. Již od září přibude jednou měsíčně pravidelný středeční koncert, který pod názvem Večery osamělých písničkářů připravuje Unijazz ve spolupráci s Janem Burianem.

V Kaštanu se tak během čtyř večerů na pódiu potkají - Petr Nikl, Oldřich Janota, Jan Jeřábek, Xindl X, Zuzana Homolová, Jiří Dědeček, Jiří Konvrzek, Karel Vepřek, Jiří Smrž, Petr Linhart a Tereza Palková. První z připravovaných večerů mohou zájemci o „stále živou písničku“ navštívit 17. září od 20h. 

Další novinkou v programu Kaštanu je premiéra představení Intimního divadla Bláhové Dáši : Evropa. Intimní divadlo Bláhové Dáši není samo o sobě v Kaštanu nováčkem. Diváci mohli během uplynulých dvou let shlédnout úspěšná představení Monology vagíny a jeho volné pokračování Tělo. Obě tato představení jsou zpracováním knih Eve Ensler, v režii Ireny Žantovské. Připravovaná premiéra hry Evropa navazuje na témata Intimního divadla. Představení je jak o kulturním tak i věkovém rozdílu dvou lidí opačného pohlaví v dnešním světě, v kterém se lidé na jednu stranu sjednocují a na druhé straně mezi sebe staví hráze. Autorem hry Evropa je Michael Gouw, v režii Ireny Žantovské hrají Nela Boudová a student DAMU Jan Kříž.

Na měsíc říjen pak připravil Unijazz první ročník festivalu Blue§ix.

V celém podzimním programu v Kaštanu nebudou chybět koncerty, divadelní představení pravidelně hostujících divadel, přednášky arch. Zdeňka Lukeše: Čeští architekti XX. Století, poslechové pořady Jiřího Černého, pravidelná sobotní divadelní a filmová představení pro nejmenší diváky, filmová představení pro slyšící i neslyšící diváky, hudební festival Alternativa Praha, zaměřený na atlernativní hudební projekty a řada dalších programů. Program můžete sledovat a vstupenky rezervovat na www.kastan.cz.