Strážníci dostali Ježíška

Dárky v hodnotě čtvrt milionu korun nadělila strážníkům Praha 6. Vybavení nakoupené podle přání městských policistů předal v prosinci starosta Tomáš Chalupa řediteli Městské policie v Praze 6 Viktoru Richterovi.

Mezi předměty, které mají zlepšit technické vybavení strážníků, byly notebooky, digitální fotoaparáty, horská kola, ruční svítilny a LCD televizor.

Při této příležitosti starosta zároveň ocenil tři nejlepší strážníky a předal jim finanční hotovost. Na adresu strážníků  prohlásil, že k nepořádku v ulicích mají přistupovat s nulovou tolerancí. „Lze přimhouřit oko nad špatným parkováním, protože parkovacích míst je nedostatek, ale odpadkových košů je dost a nepořádek v ulicích je třeba postihovat,“ řekl Chalupa.

Vyznamenaní strážníci:
Nejlepší strážník student:
Tomáše Kastel. Slouží na okrsku č. 20 – Dejvice. Finanční dar použije na úhradu školného pro další studium bakalářského studia na VŠ.

Nejlepší strážník – okrskář: Milan Pavlovský. Strážník okrsku č. 16 – Dejvice, Střešovice, Veleslavín, Vokovice. Při služebním výkonu vystupuje profesionálně, taktně a přiměřeně okolnostem.

Nejlepší strážník OŘ MP Praha 6: Martin Havránek. Vykonává funkci strážníka specialisty hlídky tísňového volání a obsluhuje radarové vozidlo k měření rychlosti.